Top 5 – Ruoat, jotka vaikuttavat hiusten hyvinvointiin

1. Lohi

Lohi sisältää paljon ravintoaineita, jotka ovat tärkeitä hiusten hyvinvoinnin kannalta. Lohessa on paljon proteiinia, omega 3 rasvahappoja, rautaa ja B12 ja D vitamiinia. Omega 3 auttaa pitämään päänahan kunnossa ja kosteutettuna. Omega 3 puutos, saa hiukset näyttämään elottomilta ja voi aiheuttaa jopa hiustenlähtöä

2. Kananmuna

Kananmuna tukee hiustenkasvua ja parantaa sen rakennetta, koska kananmuna sisältää paljon proteiinia. Hius on tehty keratiinista, joka on eräänlainen proteiini. Kananmunan proteiini on korkealaatuista proteiinia ja se on erinomaista hiusten kasvulle ja vahvuudelle. Kananmuna sisältää myös biotiinia ja B-vitamiinia, jotka auttavat hiustenlähtöongelmissa ja parantavat päänahan terveyttä.

3. Pähkinät

Pähkinät sisältävät paljon sinkkiä, joka edistää päänahan verenkiertoa. Hyvä verenkierto puolestaan saa hiukset kiiltämään ja näyttämään terveemmiltä. Pähkinät sisältävät myös paljon E-vitamiinia, joka estää hiusten latvojen haaroittumista.  

4. Parsakaali

Parsakaalissa on paljon A- ja C-vitamiinia, joka tuottaa talia. Tali toimii hiusten luonnollisena hoitoaineena.

5. Kvinoa

Kvinoa sisältää paljon proteiinia, joka vahvistaa hiusta. Kvinoasta saatua proteiinia käytetään myös monissa laadukkaissa hiustenhoitotuotteissa.

 

Kuvalähde: Cowbell Solo