Top 5 – Herkut, joita jokaisen pitää maistaa Pariisissa

1. Patonki

Niin kliseiseltä kuin tämä saattaa kuulostaakin, niin Pariisissa ei voi käydä maistamatta paikallista patonkia. Kaupungista löytyykin epäilemättä maailman parhaimmat patongit. Kaupungissa järjestetään vuosittain jopa kilpailu, jossa valitaan paras patonki. Tuore lämmin patonki kannattaa napata mukaan leipomosta, taittaa siitä palasia ja mutustella sellaisenaan, kuten moni pariisilainen tekee.

2. Croque Monsieur eli lämmin juusto-kinkkuleipä

Croque Monsieur on lämmin leipä, jota löytyy lähes jokaisesta pariisilaisesta kuppilasta. Leipä sisältää juuston ja kinkun lisäksi hieman Béchamel-kastiketta. Corque Monsieuria tuhdimpi versio on Croque Madame, jossa on paistettu muna päällä.

3. Croissant

Aamulla Pariisissa kävellessä ei voi välttyä tuoreen croissantin tuoksulta. Kannattaakin astua johonkin kahvilaan sisään ja napata mukaan herkullinen croissant eli voisarvi. Croissant on parhaimmillaan sellaisenaan tai marmeladin kanssa nautittuna ja kylkeen sopii tietysti höyryävä cappuccino.

4. Macaron-leivos

Macaron on herkullinen pieni leivos, jossa on kaksi marenkimassasta tehtyä keksiä ja niiden välissä täyte. Macaron-leivokset ovat suosittuja kaikkialla maailmassa, mutta niiden synnyinpaikka on Pariisi. Macaron-leivoksia on saatavilla kaikissa mahdollisissa väreissä ja makuvaihtoehtoja löytyy myös yhtä monta. Leivokset ovat makeita, mutta onneksi melko pieniä, joten niitä voi maistaa useammankin.

5. Crêpe

Crêpe on ohukainen, jota voi ostaa kadulla olevilta myyntikojuilta. Crêpe on oivallinen tapa hemmotella itseään ja pitää pieni iltapäivän herkutteluhetki. Ohukaista on mahdollista saada monenlaisilla täytteillä, mutta ehdottomasti kokeilemisen arvoinen on yksinkertainen voi-sokeri täyte.

Kuvalähde: Takeshi Kuboki