TOP 5 helpot tonnikalareseptit

Tonnikala maistuu monille ja yksi sen suosion syistä onkin sen monipuolisuus ruoanlaitoissa. Tonnikalasta voi valmistaa vaikka mitä! Pizzaa, piirakkaa, salaattia, lasagnea, kastiketta.. lista on loputon! Tässä artikkelissa käydään läpi tämän hetken top 5 helppoa tonnikalareseptiä, jotka kuka tahansa osaa valmistaa kokkaustaidoista riippumatta. Ei siis tarvitse olla mikään Master Chef osatakseen valmistaa seuraavat tonnikalareseptit.

1. Tonnikalapihvit

Purkkitonnikalasta valmistetut pihvit maistuvat todistetusti koko perheelle, jopa perheen pienimmille. Pihvit valmistuvat nopeasti ja helposti arjen kiireistä huolimatta. Tonnikalapihvit voi nauttia esimerkiksi perunamuusin tai salaatin kanssa. Tässä yksi hyvä ja helppo ohje tähän suosikkiruokaan:

Tarvitset: 
2 prk tonnikalaa
2 kananmunaa
0,5 dl korppujauhoja
1 dl ruokakermaa
2 rkl hienonnettua tilliä
0,5 dl suolaa
mustapippuria
ruohosipulia
öljyä paistamiseen

Valmistus:
1. Valuta tonnikalapurkista öljy ja kaada tonnikalat kulhoon.
2. Murenna tonnikalan rakenne haarukalla ja sekoita joukkoon munat, korppujauhot, kerma ja mausteet.
3. Paista seoksesta muotoiltuja pihvejä pannulla.
4. Ripottele valmiiden pihvien päälle ruohosipulia ja tarjoile!

2. Tonnikalapasta

Ehkä tunnetuin, suosituin ja valmistetuin tonnikalaruoka on tietenkin tonnikalapasta. Tonnikalapastasta voi valmistaa yhtä monta variaatiota kuin on valmistajia, mutta tässä ainakin yksi helppo ja herkullinen ohje:

Tarvitset:
1 prk tonnikalaa paloina vedessä
2 tl rypsiöljyä
1/2 ps pakastesipulikuutioita tai pätkä purjoa
1-2 ps (200-400 g) pakasteparsakaalia
1 dl pastan keitinlientä
ripaus suolaa
mustapippuria
2 tomaattia tai 8 kirsikkatomaattia
tuoretta basilikaa
200 g kokohyväpastaa

Valmistus:
1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Kuullota pakastesipulikuutiot tai suikaloitu purjo rypsiöljyssä pehmeäksi paistinpannulla.
3. Lisää vähän sulaneet parsakaalin nuput ja noin 1 dl pastan keitinvettä ja anna kypsyä muutama minuutti kannen alla.
4. Sekoita joukkoon tonnikala ja mausta. Kuumenna ja lisää sekaan valutettu pasta.
5. Ripottele pinnalle kuutioidut tai halkaistut tomaatit ja silputut basilikan lehdet. Nauti saman tien!

3. Tonnikalasalaatti

Tämän helpommaksi ruoan valmistus tuskin voi mennä. Ehkä vaivattomin ruoka koskaan, mutta samalla herkullinen. Et välttämättä edes tarvitse reseptiä, koska voit vain oman makusi mukaan päättää, mitä haluat sisällyttää salaattiisi. Tonnikalasalaatti on suosittu ruoka varsinkin lounaalla, mutta miksipä sitä ei voisi nauttia myös dinnerillä taikka osana juhlatarjoilua. Tässä yksi helppo ja maistuva resepti:

Tarvitset:
1 kpl ruukkusalaattia
1 prk tonnikalaa paloina
100 g fetajuustokuutioita
100 g kirsikkatomaatteja
50 g mustia oliiveja
2 rkl rypsiöljyä
1 rkl viinietikkaa
1/2 tl suolaa
1/4 tl valkopippuria

Valmistus:
1. Revi salaatti kulhoon.
2. Lisää joukkoon tonnikala, fetakuutiot, halkaistut kirsikkatomaatit ja oliivit.
3. Sekoita öljy, viinietikka ja mausteet keskenään ja kaada salaatin päälle ennen tarjoilua.

4. Tonnikalalasagne

Mehevä tonnikalalasagne on suosittu vuokaruoka vailla vertaa! Oletko jo kokeillut? Jos et, niin kannattaa kokeilla pikimmiten. Tonnikala tuo mukavaa vaihtelua perinteiseen lasagneen. Tässä yksi herkullinen ja helppo resepti:

Tarvitset:
2 prk tonnikalapaloja öljyssä
1 prk tomaattimurskaa
250 g tuoreita herkkusieniä
1 rkl tomaattipyreetä
1 kpl valkosipulin kynsiä
1 sipuli
1/2 nippua tilliä
2 dl ruokakermaa
suolaa
mustapippuria
sitruunapippuria
1 pkaetti täysjyvälasagnelevyjä

Juustokastike:
50 g voita
50 g vehnäjauhoja
1 litra kevytmaitoa
2 dl juustoraastetta
suolaa
valkopippuria

Valmistus:

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

Tonnikalakastike:
1. Kuori ja silppua sipulit.
2. Kuullota sipuli öljyssä ja lisää viipaloidut herkkusienet.
3. Pyörittele pari minuuttia ja lisää hienonnetut valkosipulit, tomaattipyree ja -murska.
4. Anna kiehua n. 10 minuuttia ja lisää sen jälkeen tonnikalat öljyineen ja kerma.
5. Mausta makusi mukaan ja lisää lopuksi tilli.

Juustokastike:
1. Sulata voi ja lisää pannulle jauhot.
2. Pyörittele jauhoja hetken aikaa, mutta varmista etteivät ne pääse ruskistumaan.
3. Ota kattila liedeltä ja lisää joukkoon kylmä maito koko ajan sekoittaen vispilällä, jotta jauhot eivät paakkuunnu.
4. Laita kattila takaisin liedelle ja sekoita niin kauan, että kastike sakenee ja kiehuu.
5. Anna kiehua miedolla lämmöllä 15 minuuttia välillä sekoitellen. Mausta makusi mukaan ja lisää lopuksi juustoraaste.

Lasagnen kokoaminen:
1. Kokoa lasagne laittamalla uunivuoan pohjalle ensin tonnikalakastiketta ja seuraavaksi kerros lasagnelevyjä.
2. Lisää juustokastike, sitten tonnikalakastike ja taas kerros lasagnelevyjä. Laita väleihin reilusti kastiketta, niin lasagnesta tulee mehevä.
3. Jätä päällimmäiseen kerrokseen juustokastike ja ripottele pinnalle vielä halutessasi juustoraastetta.
4. Paista 175 asteessa n. tunti. Anna vetäytyä hieman ennen tarjoilua.

Tonnikalapullat

Nämä pastan tai perunamuusin kanssa nautittavat tonnikalapullat, ovat herkullinen ja nopea ateria, ja maistuvat varmasti niin lapsille kuin aikuisille. Helppoa ja terveellistä arkiruokaa parhaimmillaan. Tässä helppo ja nopea resepti:

Tarvitset:
2 prk tonnikalaa
2 kananmunaa
1 dl korppujauhoja
1,5 dl juustoraastetta
hienonnettuja yrttejä
sitruunan mehua
suolaa ja pippuria

Valmistus:
1. Sekoita korppujauhot, kananmunat ja tonnikala.
2. Lisää loput ainekset taikinaan, anna seistä hetken.
3. Pyörittele sekoittamastasi taikinasta pieniä palleroita.
4. Paista öljyssä, matalalla lämmöllä. Kääntele varovasti.
5. Tarjoile ja nauti!

 

Leave a Reply