Top 5 – Asiat, joihin kannattaa kiinnittää huomiota talopakettia valitessa

Talopaketti on melko vaivaton tapa rakentaa omakotitalo, joten ainakin moni ensimmäistä taloaan rakentava valitsee rakennustavaksi nimenomaan valmiin talopaketin. Vaikka talopaketit ovatkin suosittu ja turvallinen tapa rakentaa, on se silti sen verran suuri investointi, että erivaihtoehtojen vertailuun kannattaa käyttää aikaa.

1. LAATU

Halpaa ja hyvää on hankala yhdistää. Tämä vanha viisaus pätee myös talopaketteihin, joiden kohdalla laatu rakentuu monesta eri tekijästä. Kannattaa ainakin selvittää millaisia materiaaleja ja rakennusteknisiä ratkaisuja talotehdas käyttää. Laatu on erityisen tärkeä siinä mielessä, että se ratkaisee pitkälti sen, miten kauan talopaketti kestää ja miten hyvin se säilyttää arvonsa.

2. ULKONÄÖN JA POHJARATKAISUN RÄÄTÄLÖITÄVYYS

Se miltä talopaketti näyttää, vaikuttaa varmasti valintaan. Samoin on laita pohjaratkaisun eli pohjapiirroksen kanssa, sillä esimerkiksi lapsien lukumäärä vaikuttaa tarvittavien huoneiden lukumäärään. Harvoin kuitenkaan löytyy juuri sellaista talopakettia, joka vastaisi toiveita täydellisesti niin ulkonäön kuin ominaisuuksienkin osalta. Niinpä kannattaakin keskittyä vertailemaan sitä, miten paljon talopaketteja on mahdollista muokata omien toiveidensa mukaisesti.

3. YRITYS

Kun yllä mainitut seikat on otettu huomioon, on hyvä varmistua myös talopakettia tarjoavan yrityksen taustoista. Näin vältytään ikäviltä yllätyksiltä myöhemmin. Lähinnä yrityksellä tulisi olla riittävästi ammattitaitoa ja kokemusta laadukkaiden talopakettien toimittamisesta. Ja toki olisi myös toivottavaa, että yrityksen taloustilanne ei toisi mutkia matkaan missään vaiheessa rakennusprojektia.

4. ASIAKKAIDEN KOHTELU

Monesti jo ensimmäinen kontakti talopakettia tarjoavaan yritykseen määrittelee sen, miten omistautuneita yrityksessä ollaan asiakkaita palvelemaan. Kun asiakaspalvelu on kunnossa, koko yritys myyjistä suunnittelijoihin tarjoaa osaamisensa asiakkaan käyttöön. Koska talon rakentaminen on pitkä prosessi, on tärkeää että yritykseltä saa yksilöllistä palvelua ja apua silloin kun sitä tarvitsee.

5. MUIDEN RAKENTAJIEN KOKEMUKSET

Monesti ystävien ja tuttavien suositukset tai huonot kokemukset vaikuttavat valintaan. Tällainen aito ja epämainosmainen palaute kannattaakin ilman muuta käyttää hyväkseen talopakettia valitessa. Ja mikäli omasta lähipiiristä ei löydy ketään talopakettia ostanutta, on netin foorumeilla paljon mielipiteitä suuntaan jos toiseen, joskin näistä on osattava jättää huomiomatta räikeimmäit mustamaalaukset ja suoranaiset mainokset.