Top 3 – Laadukkaimmat automerkit vuonna 2016

Jo 30 vuoden ajan on amerikkalainen markkinatutkimuksiin erikoistunut yritys J.D. Power julkaissut vuosittain laatimansa listan maailman automerkkien laadusta. Indeksinä yritys käyttää tietyn merkin 100 auton otoksessa ilmenneitä ongelmia ensimmäisen kolmen käyttökuukauden aikana. Indeksin pisteytykseen vaikuttaa kahdeksan erilaista osa-aluetta. Vuonna 2016 listan kärjessä oli Kia – jopa ennen Porschea!

 

  1. Kia – Ensimmäistä kertaa korealaisvalmisteinen Kia nousi listan kärkeen!
    100 Kia-auton otoksessa ongelmia ilmeni 83. Kia on kuitenkin tunnettu hyvästä hinta-laatu-suhteestaan ja pitkästä, aina 7 vuoden, takuustaan. Lisäksi Kia-mallisto on viime aikoina monipuolistunut sillä tahdilla, että nyt jo varmasti jokaiselle löytyy mieleinen Kia! Lisää infoa Kian malleista löydät esim. Suomen valtuutetun Kia-jälleenmyyjän sivuilta: MBMobile.fi 
  2. Porsche – Ensimmäistä kertaa ei Premium-merkkinä tunnettu auto jätti Volkswagen-konserniin kuuluvan urheiluautomerkki Porschen taakseen – mutta vain täpärästi. 100 Porschen otoksessa ongelmia ilmeni 84. Se ei kuitenkaan tällä kertaa riittänyt kirittämään saksalaista klassikkoa korealaisvalmisteisen Kian ohitse.
  3. Hyundai – Kolmantena laadukkaimpien automerkkien listalla vuonna 2016 komeili Hyundai, jonka 100 auton otoksessa ongelmia ilmeni 92.  

Leave a Reply